Over ons

Het huidige Kota Radja aan de Altenastreek in Dokkum wordt geleid door H. F. Foo en zijn vrouw Rongli Huang. Maar het begon bijna 40 jaar geleden, toen de oom van meneer Foo een kok zocht voor zijn restaurant aan de Grote Breedstraat. En dus verruilde Foo eind jaren '80 zijn thuisland Maleisiƫ voor Nederland en ging hij in Dokkum bij zijn oom aan de slag als kok.

Een paar jaar later ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Rongli Huang (op station Leeuwarden, nota bene), zij kwam uit de Chinese stad Wenzhou en was hier op vakantie. Inmiddels woont het stel alweer zo'n 30 jaar in Dokkum en leiden ze samen Kota Radja. Hij als kok, zij als bedrijfsleider.

Van kleine eetgelegenheid in het centrum van Dokkum, is Kota Radja uitgegroeid tot een ruim opgezet, goed bereikbaar restaurant aan de rand van de stad met veel parkeergelegenheid. In 2016 is het pand verbouwd en is zowel het aantal zitplaatsen, als het eetgedeelte uitgebreid. Er is nu plek voor bijna 300 gasten en een grote variatie aan verschillende hapjes en gerechten met zowel wokken, tepanyaki en dimsum.